FCC de Spartanen Nederlands Kampioen!

Geplaatst door FCC de Spartanen op 11-06-2023
Nieuws >> Algemeen

Zevenhuizen/Appingedam, 10 juni 2023

Op zaterdag 10 juni 2023 schreef Fietscross club De Spartanen uit Zevenhuizen geschiedenis: Voor het eerst in haar bestaan werd de vereniging Nederlands Kampioen op het Nederlands Clubkampioenschap BMX, dat dit jaar werd gehouden in Appingedam.

De vereniging was één van de favorieten, nadat de individuele rijders het afgelopen Pinksterweekend al zeer succesvol waren op het Nederlands Kampioenschap voor individuele rijders. Een behoorlijk aantal rijders greep toen net naast de titel in hun leeftijdsklasse.

Record aantal rijders
Vorig jaar eindigden de Zevenhuisters in Tiel nog verdienstelijk als 9e maar dit smaakte naar meer. Een aantal oud-rijders en voormalig Nederlands Kampioenen haalden hun fietsen ook weer van zolder en reden mee in de senioren klassen, waardoor de Spartanen met maar liefst 32 rijders aan de start verschenen. In maar liefst 13 individuele leeftijdsklassen bereikten de rijders de finale, waardoor ze dit jaar de andere verenigingen uit geheel Nederland achter zich lieten.

 

Jubilieum
Dat de Spartanen juist dit jaar Nederlands Kampioen werden, is extra bijzonder. Dit jaar viert de club namelijk haar 40 jarig jubileum, dat later dit jaar zal worden gevierd. De historie van de vereniging is best een mooi verhaal. Toen begin jaren 80 de crossfiets uit de USA naar Europa kwam, werd deze ook populair in Nederland. Lokaal politieman Gerding was de crossende jeugd in de straten van Zevenhuizen wel een beetje zat, waardoor hij ze op een zomerse dag in 1983 meenam naar het Gemeentehuis om deze te vragen een stuk grond beschikbaar te stellen waarop ze konden crossen. En met succes. Met de afspraak dat de vereniging geen financiële ondersteuning zou krijgen, werd een stuk grond aan de Oude Streek ter beschikking gesteld. Tot op heden heeft de vereniging altijd woord gehouden en lukt het haar om zonder financiële ondersteuning van de Gemeente de club draaiende te houden.

In de afgelopen decennia mochten vele individuele leden zich Nederlands Kampioen noemen in hun leeftijdsklasse, maar nog nooit won men als club de Nationale titel. Tot afgelopen zaterdag

Laatst vernieuwd: 19-10-2023 om 16:26:41

Terug