Spartanen winnen Sportprijs 2023 Gemeente Westerkwartier!

Geplaatst door FCC de Spartanen op 19-10-2023
Nieuws >> Algemeen

Nuis, 19-10-2023

FCC de Spartanen is de winnaar geworden van de Sportprijs 2023 van de Gemeente Westerkwartier! De prijs werd uitgereikt door Wethouder H. Stomphorst en Burgemeester A. van der Tuuk tijdens een drukbezochte bijeenkomst in de Vrijborg te Nuis.

De Sportprijs werd voor de eerste keer in de geschiedenis van de gemeente Westerkwartier uitgereikt en is bedoeld voor de Breedtesport. Breedtesport gaat, anders dan topsport, over sport voor iedereen. Sport waarbij gezondheid en het plezier in sporten een belangrijke rol speelt. Samen met 15 andere verenigingen was FCC de Spartanen een van de kanshebbers voor deze prijs.

Volgens het oordeel van de jury is de Spartanen een vereniging waar iedereen erbij hoort, ongeacht het prestatieniveau. De BMX-vereniging, welke dit jaar haar 40 jarig bestaan viert, werd dit jaar voor het eerst in haar bestaan Nederlands Kampioen tijdens het Nederlands Clubkampioenschap van de Nederlandse Fietscrossfederatie. Ook zetten ze het Westerkwartier regelmatig op de kaart, met de organisatie van landelijke wedstrijden. Burgemeester van der Tuuk keek hierbij nog even terug op het Gronings Kampioenschap welke de club organiseerde in 2022 en voor de Burgemeester een eerste kennismaking met het Fietscross en de vereniging was.

Met het winnen van de Sportprijs 2023 is FCC de Spartanen ook genomineerd voor de Breedtesportprijs van de Provincie Groningen. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens het Provinciaal Sportgala op 11 december in Martiniplaza te Groningen.

Uit handen van de Burgemeester en Wethouder ontvingen Bestuursleden Fernando Bos, Joël Barels en voorzitter René Hoekzema de Sportprijs, waarmee tevens een bedrag van EUR 500,00 is gemoeid.

Op dezelfde bijeenkomst werd ook de Leefbaarheidsprijs 2023 uitgereikt, een prijs waarvoor FCC de Spartanen ook waren genomineerd. Deze prijs werd gewonnen door Visvliet Vitaal.

 

Laatst vernieuwd: 20-10-2023 om 17:04:52

Terug